Veelbelovende start voor Bosman en FC Twente

ROTTERDAM, 22 AUG. FC Twente is het nieuwe voetbalseizoen uitstekend begonnen. De Enschedese club won gisteravond met 3-1 bij Heerenveen, dat zoals gewoonlijk zeer aanvallend speelde maar weinig kansen creëerde. Twente dankte de zege aan treffers van Ten Caat, Bosman en Oude Kamphuis. De Deen Nygaard (geen familie van Kristin) scoorde voor de Friezen.

Bij Heerenveen beleefde doelman Vonk een matig debuut. De voormalige keeper van RKC was schuldig aan de openingstreffer van Ten Caat, wiens voorzet via de vingers van Vonk in het Friese doel belandde. Twente-trainer Meyer is zeer tevreden over het spel van Bosman, die de laatste jaren in België actief was. De oud-Ajacied voelt zich niet te goed om veel loopwerk te verrichten. “Hij is de beste aankoop die we ons hadden kunnen voorstellen”, meent Meyer.

In een rommelige wedstrijd heeft FC Utrecht twee punten laten liggen tegen RKC. De ploeg van trainer Spelbos kreeg veel mogelijkheden in de Galgenwaard, maar de nieuwe doelman Van Dijk (ex-Feyenoord) stond een hoge score in de weg. Bij een frommeldoelpunt van Van Loen en een wonderbaarlijke volley van De Jong was de keeper van RKC kansloos.

Aan Utrechtse kant speelden de nieuwkomers Witschge en Van Burik een onopvallende partij. Witschge veroorzaakte een penalty die door Van Arum onberispelijk werd ingeschoten. In de eerste helft werd de Utrechtse doelman Stam (ex-ADO) verantwoordelijk gesteld voor de tegengoal van Dos Santos. Stam hoefde in de tweede helft niet meer op te draven van Spelbos. Ponk was zijn vervanger.

Sparta heeft de opgaande lijn van vorig seizoen voorlopig niet kunnen oppakken. Tegen Fortuna Sittard kwam de verliezend bekerfinalist niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Spartaan Van der Laan zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Fortuna kwam nauwelijks over de middenlijn.

Patrick Lodewijks was de grote man bij FC Groningen. De doelman verrichtte enkele knappe reddingen in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In de slotfase keerde hij zelfs een strafschop van de Tilburger Van Hintum. De bezoekende club had de betere kansen maar kwam net als Groningen niet aan scoren toe.

De Graafschap mocht bij Volendam van geluk spreken. De thuisclub schoot op de paal en de lat en een keer in het Doetinchemse doel. Leeflang scoorde uit een hoekschop van Samardzic. De Graafschap zorgde voor de 1-1 eindstand dankzij invaller Taiwo.