Kenny Dalglish stapt op bij Blackburn Rovers

BLACKBURN, 22 AUG. Kenny Dalglish is gisteravond opgestapt als manager van Blackburn Rovers. De voormalige Schotse international nam dat besluit na de nederlaag tegen Aston Villa (1-0), de tweede opeenvolgende in het prille seizoen. Voorzitter Robert Coar zei de beslissing van Dalglish te respecteren. Hij stelde direct Ray Harford aan als diens opvolger. Dalglish was sinds 1991 in dienst bij Blackburn.

Na twee speeldagen is Sheffield Wednesday de verrassende leider in de Engelse Premier Division. De ploeg van Regi Blinker en Orlando Trustfull heeft als enige het maximale aantal van zes punten. Landskampioen Manchester United liep gisteren de eerste puntverlies op door een 2-2 gelijkspel in het eigen stadion tegen Everton, na een 2-0 achterstand. Jordi Cruijff maakte zijn eerste competitietreffer voor de titelverdediger.

Ruud Gullit behaalde als speler/manager zijn eerste overwinning met Chelsea. De Italiaan Di Matteo maakte tegen Middlesbrough het enige doelpunt voor de Londense club. Newcastle United won met 2-0 van Wimbledon door doelpunten van Batty en Shearer.