Fikse winstgroei voor maatschappij Qantas

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft het afgelopen boekjaar een aanzienlijke winstgroei doorgemaakt. Het nettoresultaat kwam uit op 246 miljoen Australische dollar (324 miljoen gulden), wat bijna 37 procent hoger was dan het bedrag van 180 miljoen dollar dat de onderneming een jaar eerder onder de streep overhield.

De omzet nam toe met dik 6 procent tot 7,6 miljard dollar (10 miljard gulden), terwijl het bedrijfsresultaat met iets meer dan 25 procent steeg tot 401 miljoen dollar, zo maakte Qantas vanmorgen bekend. Het boekjaar van de luchtvaartmaatschappij liep op 30 juni af. Het komende jaar gaat het bedrijf zich in de eerste plaats richten op verbetering van zijn winstgevendheid, ook al zou dat ten koste gaan van marktaandeel, zo gaf voorzitter Gary Pemberton aan.

Hij wil dat onder meer bereiken door het kostenplaatje van zijn onderneming meer in lijn te brengen met die van de andere luchtvaartmaatschappijen in de regio. Verder noemde hij het terugbrengen van vreemd vermogen in verhouding tot het eigen vermogen en het inzetten van activa op die plekken waar dat het meeste oplevert.