De Appel houdt vast aan benoeming

DEN HAAG, 22 AUG. Het bestuur van de Haagse toneelgroep De Appel houdt vast aan de benoeming van een tweehoofdige artistiek leiding, bestaande uit Aram Adriaanse en Aus Greidanus, als opvolgers van Erik Vos, die dit najaar zijn laatste produktie maakt. Om de overgang te versoepelen traden de nieuwe leiders reeds in januari 1996 aan.

Omdat er ernstige verschillen van inzicht aan de dag traden tussen Adriaanse en de spelers tijdens de repetities van de eerste produktie van de nieuwe leider, werd overwogen op de benoeming van Adriaanse, voorheen artistiek leider bij de PaardenKathedraal in Utrecht, terug te komen. Daar kwam nog bij dat juist in de zelfde periode de Raad voor Cultuur het advies uitbracht De Appel geen subsidie meer te verlenen, wegens het vertrek van Erik Vos. Tijdens een gisteren gehouden vergadering met alle betrokkenen bleek het vertrouwen “volledig hersteld”.