Collectie Thyssen in Shanghai

ROTTERDAM, 20 AUG. Op 12 oktober zal het nieuwe Museum van Shanghai worden geopend met een tentoonstelling uit de persoonlijke collectie van de Spaanse barones Carmen Thyssen-Bornemisza, echtgenote van baron Thyssen-Bornemisza. Uit haar verzameling zijn vooral 19de-eeuwse, Spaanse landschappen en genre-schilderingen gekozen.

De laatste drie jaar heeft zij ook werk aangekocht van Monet, Gauguin, Pissarro, Sisley, Picasso, Kandinsky en Matisse evenals 18de-eeuwse doeken van Canaletto en Guardi. Delen van de verzamelingen van het echtpaar zijn gewoonlijk te zien in het paleis Villahormosa bij het Prado in Madrid.

Na de tentoonstelling in Shanghai die tot 12 december duurt, zal de collectie nog twee maanden onderdak vinden in de National Gallery of China in Beijing.