Club Brugge niet in Champions League

ROTTERDAM, 22 AUG. Het Belgische voetbal is ook dit seizoen niet vertegenwoordigd in de Champions League. Landskampioen Club Brugge werd gisteren in de voorronde van het prestigieuze evenement uitgeschakeld door Steaua Boekarest. Na de 2-2 in België verloor Brugge met 3-0. Vorig jaar werd Anderlecht voortijdig uitgeschakeld.

Steaua was de betere ploeg in Boekarest. Bij rust leidden de Roemenen met 2-0 door goals van Ilie, die een half uur later uit het veld werd gestuurd. Hij trapte na. Ilie geldt in zijn vaderland als een wondervoetballer, die de befaamde veteraan Hagi in de toekomst naar de kroon kan steken. In de tweede helft bepaalde Nagy de eindstand op 3-0. Club Brugge mag dit seizoen wel deelnemen aan het UEFA-Cuptoernooi.

Glasgow Rangers boekte een opvallende zege in Vladikavkaz. De Russische kampioen Alania werd op eigen veld met 7-2 verslagen. De Schotten hadden de eerste wedstrijd al met 3-1 gewonnen. De Schotse international McCoist maakte binnen negentien minuten drie doelpunten. De Deen Brian Laudrup was tweemaal succesvol. De Zeeuw Peter van Vossen scoorde één keer en bereidde twee keer een treffer voor.

Rapid Wien was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Dinamo Kiev, dat na een jaar schorsing terugkeerde op de internationale velden. De Oostenrijkse club, vorig jaar verliezend finalist in het toernooi voor bekerwinnaars, won in de hoofdstad van de Oekraïne met 4-2. In Wenen had Rapid met 2-0 gewonnen.

De Griekse kampioen Panathinaikos, vorig jaar nog halve finalist tegen Ajax, werd uitgeschakeld door Rosenborg Trondheim. De Noren wonnen gisteren na verlenging met 3-0. De Zwitserse kampioen Grasshoppers won ook de tweede wedstrijd tegen Slavia Praag. Na de verrassende 5-0 in Zürich werd het in Tsjechië 1-0. Het Hongaarse Ferencvaros, vorig jaar bedwinger van Anderlecht, was kansloos tegen IFK Göteborg.