BSBV vergadert over Blankenstein

DEN HAAG, 22 AUG. De scheidsrechterscommissie zet de kwestie-John Blankenstein op de agenda voor een vergadering in Zeist op 5 september. Dat maakte C. Corver, voorzitter van de commissie, gisteren bekend.

“Wij hebben van de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal BSBV en van de Coaches Betaald Voetbal het verzoek gekregen te overwegen Blankenstein een nieuwe kans te geven”, aldus Corver. “Aan dat verzoek tot heroverweging zullen we voldoen. We zetten alles nog eens op een rijtje en nemen 5 september een definitief besluit over Blankenstein.”

Blankenstein, die als 47-jarige dispensatie van de commissie had gekregen voor het leiden van wedstrijden in het betaalde voetbal, kwam vorige week donderdag dertig meter te kort op de verplichte Coopertest in Zeist. Direct daarna werd hij op non-actief gesteld. De BSBV vindt dat Blankenstein de mogelijkheid moet krijgen de Coopertest opnieuw te lopen.