Supporters aangehouden

KERKRADE, 21 AUG. De politie heeft gistermiddag voor aanvang van de wedstrijd Roda JC-Feyenoord 23 supporters van de club uit Rotterdam aangehouden in het centrum van Valkenburg. De groep had een inventaris van een café en een hotel vernield en op straat een aantal passanten gemolesteerd.

De schade in het café bedraagt volgens de politie ongeveer 25.000 gulden. De politie hield een bus met supporters aan toen deze na de vernielingen vanuit Valkenburg op weg ging naar Kerkrade. Het voertuig met de vandalen werd naar het politiebureau in Kerkrade gedirigeerd. Alle 23 inzittenden werden aangehouden en vastgehouden tot na de wedstrijd. Ook in Maastricht veroorzaakten Feyenoord-supporters problemen. Eén aanhanger werd gearresteerd nadat hij een fiets door winkelruit had gesmeten.