prof. dr. J. van Lint

Twee buitenlandse universiteiten hebben de scheidende rector magnificus van de Technische Universiteit Eindhoven, prof. dr. J. van Lint, een eredoctoraat toegekend. De Universiteit van het Noorse Bergen heeft hiertoe besloten wegens het wetenschappelijke werk van Van Lint.

Van Lint onderhield nauwe banden met de Noorse universiteit. De Politehnica-universiteit in Boekarest verleent het eredoctoraat omdat Van Lint zich de afgelopen jaren bijzonder heeft ingezet voor het verbeteren van de relatie tussen beide universiteiten. Ook wil deze instelling met de eretitel het belang van de wetenschappelijke en professionele prestaties van de Eindhovense TU-rector onderstrepen. Prof. dr. van Lint is vijf jaar rector magnificus geweest in Eindhoven. Op 2 september, bij de opening van het academische jaar, draagt hij zijn functie over aan prof. dr. M. Rem.