GROZNY ALS SPEELBAL IN MACHTSSTRIJD MOSKOU

Generaal Igor Rodionov is sinds een maand minister van defensie, als opvolger van Pavel Gratsjov die ooit opschepte dat een regiment parachutisten Grozny binnen twee uur zou innemen. Rodionov lijkt zich zo min mogelijk met de Tsjetsjeense oorlog te willen bemoeien. Formeel is de strijd een binnenlandse zaak en assisteert het leger slechts de troepen van Binnenlandse Zaken. Vorige week toonde hij zich voorstander van onderhandelingen, maar weet hij het mislukken daarvan aan de rebellen. Rodionov is benoemd op voorspraak van Lebed en wordt geacht een nauwe band met de veiligheidsadviseur te onderhouden. Maar de afgelopen dagen is hij hem, in het openbaar althans, niet te hulp geschoten. Generaals moeten de opdrachten van de president uitvoeren, zei hij.