Cd's op Internet

De schrijvers van het artikel 'Cd-branche moet Internet gebruiken' in de krant van 19 augustus hebben groot gelijk. De platenmaatschappijen - groothandel en -detailhandel - voeren een achterhoedegevecht. Ze zijn gedoemd te verliezen. Via diverse Amerikaanse internetsites kan men tegenwoordig elke cd, klassiek, jazz, pop of wat dan ook, op het scherm bestellen.

En veel goedkoper dan in de Nederlandse winkel bovendien. Voor wie geen platenwinkel in zijn onmiddellijke nabijheid heeft wegen de zeer bescheiden verzendkosten ruimschoots op tegen de kosten van een paar openbaar-vervoerzones of van de parkeermeter.

Hetzelfde geldt, zij het in mindere mate, voor boeken. Ik bestelde onlangs bij Amazon.com Books in Seattle (1 miljoen titels), een Amerikaans boek dat in Nederland ongeveer 65 gulden kost. Ik betaalde 49 gulden inclusief verzendkosten. Het boek werd keurig verpakt, per post bij mij afgeleverd.

Als je een bepaalde cd of een (niet-Nederlands) boek niet nog dezelfde dag in huis wilt hebben, dan ga je toch niet meer op pad ? Dan doe je dat via Internet!

    • B.F. Mees