Blinker voetbalt goed bij Sheffield

ROTTERDAM, 21 AUG. Oud-Feyenoorder Regi Blinker doet het goed bij Sheffield Wednesday. Op de dag dat zijn ex-ploeggenoot Orlando Trustfull bij deze club een driejarig contract ondertekende, bereidde Blinker de twee doelpunten voor die de club voorbij (2-0) Leeds United bracht.

Leeds, met het geroutineerde koppel Rush en Hateley in de spits, maakte weinig klaar. Door de zege bezet Sheffield Wednesday de eerste plaats.

Celtic plaatste zich gisteren moeizaam voor de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup. De Schotse ploeg met de Nederlander Pierre van Hooydonk versloeg in Glasgow FC Kosice uit Slowakije met 1-0. De Portugees Cadete besliste het duel twee minuten voor het einde. De eerste wedstrijd was twee weken geleden in 0-0 geëindigd. Het doelpunt van Cadete viel twee minuten nadat de scheidsrechter de Slowaakse ploeg tot tien man had teruggebracht. Prazenica werd van het veld gestuurd, na zijn tweede gele kaart.

In Bielefeld maakten de Nederlanders Sonny Silooy en Rob Maas gisteren een slecht debuut in de Bundesliga. Met Arminia Bielefeld verloren zij in de thuiswedstrijd met 2-1 van St. Pauli. De opening van de competitie had de ploeg in Mönchengladbach een punt opgeleverd, tegen St. Pauli hadden het drie punten moeten worden. Ruim 18.000 toeschouwers zagen Scharping even voor rust 1-0 maken voor de bezoekers. Bielefeld domineerde wel, kreeg enkele kansjes, maar miste een afmaker. Kort na rust liep St. Pauli uit naar 2-0. Eigner tekende voor het tweede doelpunt. Silooy werd in de 71ste minuut gewisseld voor Studtrucker, die vijf minuten voor het einde de enige tegentreffer maakte.

De Nederlander Harry Decheiver incasseerde met Freiburg een zware nederlaag in en tegen Hamburg. HSV won met 5-1, de tegentreffer van Decheiver was zijn derde doelpunt van dit seizoen. Freiburg keek al na 45 minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Decheiver verkleinde de achterstand na de rust, Ivanauskas zorgde voor 5-1.

Schalke, met Johan de Kock in de beginopstelling en Mulder geblesseerd op de tribune, wacht met Borussia Mönchengladbach nog op het eerste doelpunt van het seizoen. Beide ploegen hielden elkaar gisteren in evenwicht, 0-0. Schalke verloor eerder met 4-0 van VfB Stuttgart, Borussia speelde al 0-0 tegen Bielefeld. De Nederlander Max Huiberts kwam gisteren als invaller bij Mönchengladbach in het veld.