Autorit van tien km met klem aan wiel

AMSTERDAM, 21 AUG. Een Israelische automobilist heeft gistermiddag ongeveer tien kilometer rijdend afgelegd in een personenwagen met een wielklem aan het rechter achterwiel. De Amsterdamse dienst Parkeerbeheer had de klem aangebracht op het Kattegat in het centrum van stad. Ter hoogte van het knooppunt Badhoevedorp zette de politie de man aan de kant van de weg.

De auto stond fout geparkeerd toen de man ergens in de hoofdstad aan het gokken was. Daarbij verspeelde hij, volgens de politie, zijn kapitaal.

Eenmaal terug bij zijn auto zag hij de wielklem. Hij nam contact op met de dienst Parkeerbeheer, maar het wachten duurde hem te lang. “Hij is zich gaan ergeren. Daarop stapte hij in zijn wagen en is hij weggereden”, aldus een woordvoerder van de politie.

Het rechter achterwiel van de auto bleek volledig vernield. De wielklem is volgens een woordvoerder van Parkeerbeheer in de carrosserie van de auto geslagen, nadat de man er eerst aan had zitten prutsen. “Door de hitte is de klem vervolgens aan de velg van de auto vast gelast. Ook de klem is vernield”, aldus de woordvoerder.

De Israelische man had de auto geleend van een Belgische vriend. Zowel de Amsterdamse politie als de dienst Parkeerbeheer zegt nog niet eerder met een dergelijk geval geconfronteerd te zijn.