TV10 gaat kabelexploitanten juridisch aanpakken

Het commerciële televisiestation TV10 voelt zich voorgelogen door een aantal kabelexploitanten, die deze zender niet wilden doorgeven, omdat er geen ruimte op de kabelnetten zou zijn. Voor Sport7 was die ruimte er wel, zo is afgelopen zondag gebleken. De betreffende kabelexploitanten kunnen van TV10 dan ook juridische stappen tegemoet zien, aldus directeur Lex Harding.

De kabel heeft TV10 een jaar lang klein gehouden, aldus Harding. Door een te kleine kabeldekking was TV10 niet overal in Nederland te ontvangen en daardoor voor veel adverteerders weinig interessant. Op de kabel komen in Nederland is een moeizaam proces, tijdrovend, onvoorspelbaar, kostbaar en vooral ondoorzichtig, meent de directeur.

Overigens is het station inmiddels in steeds grotere delen van het land te ontvangen. Was de dekking via de kabel begin dit jaar nog 50 procent, thans ligt die op 70 procent. Eind van dit jaar zal dat volgens Harding 85 procent zijn. Hij is niet van plan van de kijkers geld te gaan vragen voor TV10 of The Music Factory, het andere station van Wegener Arcade. Beide stations gaan voorlopig niet achter de decoder, aldus Harding.

De kern van de programmering van TV10 bestaat uit herhaling van succesvolle series zoals Mash, Wordt u al geholpen en Black Adder.