Tempel ontdekt van Ramses II

CAIRO, 20 AUG. Archeologen hebben in Egypte een onderaardse tempel van farao Ramses II ontdekt. De Amerikaanse en Egyptische wetenschappers verwachten met de vondst meer te weten te komen over de legendarische farao-oorlogen tegen Libië die ongeveer 3250 jaar geleden plaatsvonden, aldus Egyptische kranten gisteren.

Eén van de uitgegraven tempelwanden is volledig intact en staat vol inscripties. De tempel ligt in de westelijke Nijldelta in Kom Hamada, honderd kilometer ten noordwesten van Kairo.

Ramses II regeerde van 1298 tot 1235 voor Christus over Egypte. Hij sloot met de Hittieten een van de eerste vredesverdragen in de geschiedenis. Het verloop van de oorlogen tussen Egypte en Libië is grotendeels onbekend.

Bij opgravingen in een piramide van Gizeh bij Kairo is onlangs een ruim drie meter hoog beeld van Ramses II gevonden. (DPA/ANP)