Succesvol halfjaar ABN Amro Lease

ABN Amro Lease, met bijna 323.000 auto's marktleider in Nederland en Europa, heeft een succesvol eerste halfjaar achter de rug. De winst van de ABN Amro-dochter steeg van 57 naar 66 miljoen gulden. De omvang van de leaseportefeuille dikte 9 procent aan tot 8,6 miljard gulden. Voor geheel 1996 verwacht de raad van bestuur een resultaat in lijn met de halfjaarcijfers.

Lease Plan Auto, Auto Lease Holland en Lease-concept, de drie voornaamste onderdelen binnen de holding, zagen hun gezamenlijke baten met 15,4 procent toenemen tot 350 miljoen. De bedrijfslasten stegen met 13,6 procent tot 241 miljoen.

De Lease Plan-bedrijven ontwikkelden zich, zowel in Nederland als in het buitenland, goed. De grootste groei deed zich voor in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ook Auto Lease Holland en Leaseconcept kenden een bevredigend eerste halfjaar.