Strandexpress Lovers loopt goed

De Kennemerstrand Express van rederij Lovers loopt als een trein. Met het mooie zomerweer van de afgelopen dagen maken dagelijks honderden mensen van de nieuwe treindienst gebruik om van Amsterdam naar het Noordzeestrand bij IJmuiden te gaan. Afgelopen weekeinde zette Lovers zelfs twee extra treinen per dag in om de 1200 à 1300 badgasten te kunnen vervoeren.

Per trein gingen ook zo'n honderd fietsen mee, aldus Lovers-directeur P. Sul.

Met de gemeente Velzen en Railinfrabeheer, de instantie die het spoorwegnet beheert, gaat Sul overleggen over het doortrekken van de spoorlijn tot aan het strand. Nu worden de passagiers vanaf het stationnetje in IJmuiden door Lovers met bussen naar het strand vervoerd. Dat wordt vanaf april volgend jaar allemaal anders, zo vertelt Sul. “Dan gaan we full swing opereren met een volledige dienstregeling. Op het strand willen we een eigen paviljoen openen.”

Daarnaast streeft Lovers ook naar een betere afstemming met de NS. Sul vindt dat er gecombineerde NS-Lovers vervoerbiljetten moeten komen, waardoor treinreizigers niet meer voor elk traject een apart kaartje hoeven te kopen. “Het moet straks mogelijk zijn om op één kaartje van Maastricht naar IJmuiden te reizen.”

Voor de kassa's van Lovers staan nu rijen mensen om voor 13 gulden een retourtje strand te kopen. “Dat hoeft dus helemaal niet. Bij ons kunnen de mensen voor hetzelfde geld een kaartje in de trein kopen”, aldus Sul.