Prijs theatercritici voor Pierre Audi

DEN HAAG, 20 AUG. De jaarlijkse onderscheiding van de Kring van Nederlandse Theatercritici gaat dit jaar naar Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera. Dat heeft de kring gisteren bekendgemaakt.

Audi krijgt de zogeheten Prijs van de Kritiek 1996 'als regisseur van opmerkelijke produkties op het gebied van toneel, met name de Shakespeare-stukken Timon van Athene en Maat voor Maat', aldus de theatercritici. Verder hebben de critici bewondering voor zijn cyclus Monteverdi-opera's. Volgens hen heeft de Nederlandse opera dankzij Audi 'niet alleen een nadrukkelijke plek maar ook een echt gezicht gekregen dat alom in het internationale operabestel wordt gezien'.

De trofee wordt op 4 november aan Audi overhandigd bij de reprise van de door hem geregisseerde opera L'Orfeo van Monteverdi. (ANP)