Iedereen in Delft moet de kwast pakken

DELFT, 20 AUG. Vanmiddag om vijf uur moeten drieduizend mensen even de kwast hebben vastgehouden. Het Delftsch Studenten Corps hoopt dan een Nederlands record te vestigen: het maken van een schilderij door zo veel mogelijk mensen. Het record staat op 2.778. Voorbijgangers beschilderen het doek in onderdelen. Het complete schilderij - acht bij twintig meter - wordt vanavond opgehangen aan het balkon van de sociëteit.

De afbeelding is op het doek geprojecteerd en overgetrokken. De passanten-kunstenaars hoeven alleen binnen de lijntjes te blijven. Studente kunstgeschiedenis B. van der Giessen heeft het ontwerp met de naam 'Zicht op Delft' gemaakt. Er staan historische panden op, met prominent in het midden het gebouw van het Delftsch Studenten Corps aan de Phoenixstraat.

Burgemeester H. van Walsum heeft ook een bijdrage geleverd. “Hij kan heel netjes schilderen”, zegt J. Houwert, een van de organisatoren. “Ik had hem een moeilijk stukje gegeven en dat is erg mooi geworden.” Om 11.00 uur vanochtend hadden al 2.100 (internationale) deelnemers vakjes gevuld.