Grasmat Arena wordt verstevigd

AMSTERDAM, 20 AUG. Met man en macht werkt de Heidemij aan de verbetering van de grasmat van de Amsterdam Arena. Zondag tijdens het duel om de Johan Cruijff-schaal tussen Ajax en PSV trapten de spelers regelmatig plaggen los. Net als vorige week woensdag na de openingswedstrijd tegen AC Milan, leverden de Ajacieden kritiek op de gesteldheid van de grasmat.

Heidemij, de leverancier van de graszoden, houdt zich de komende tijd vooral bezig met het verstevigen van de mat en het vervangen van beschadigde plekken door zoden met een volgroeid wortelstelsel.

De problemen zijn het gevolg van het feit dat de grasmat pas veertien dagen voor de officiële opening werd aangebracht. De ingezaaide grasmat moest vervangen worden door zoden. De dagen voor de opening bleek er te weinig ventilatie rond de mat, waardoor de toplaag te nat bleef. Vijftien ventilatoren moesten het gras droog blazen.

“Het staat slordig”, erkent een woordvoerder van de Arena. “Tachtig tot negentig procent is goed aangehecht. Een deel zit nog niet vast. Door de belasting van het gras hopen we dat het steviger wordt.”