Directeur Singel naar Uitgeverij Contact overgestapt

AMSTERDAM, 20 AUG. Marij Bertram (38), tot 1 augustus directeur van Uitgeverijen Singel 262, stapt op 1 september over naar uitgeverij Contact. Contact, een onderdeel de Veen-uitgeversgroep dat weer een dochter is van Wolters Kluwer, is op dit moment een van de belangrijkste concurrenten van de aan de Singel in Amsterdam gevestigde uitgevers. Tot de uitgeverij behoren de imprints Contact, L.J.Veen en Atlas.

Voordat Bertram met een conflict bij de Singelgroep vertrok had zij daar de verantwoordelijkheid over de literaire uitgeverijen Querido, De Arbeiderspers en Nijgh & Van Ditmar/Leopold. Bij de grootscheepse reorganisatie die de laatste maanden bij de Singelgroep wordt doorgevoerd was haar positie onhoudbaar geworden. Ze was al enige tijd met ziekteverlof. Uitgeverijen Singel 262 is de literaire poot van BV Weekbladpers Groep.

Bij Contact volgt Bertram de vorig jaar vertrokken directeur Harko Keyzer op, die sinds kort Pardigma is begonnen, een bedrijf voor internet-activiteiten binnen het boekenvak.