Algerije ontkent massamoord

PARIJS, 20 AUG. Algerije heeft gisteren ontkend dat moslim-extremisten het afgelopen weekeinde 63 mensen hebben afgeslacht. Het Algerijnse ministerie van Binnenlandse Zaken noemde de berichten “ongefundeerd”.

De in Londen uitkomende Arabische krant Al-Hayat schreef gisteren dat afgelopen weekeinde twee bussen waren aangehouden door moslim-extremisten die zich vermomd hadden als politieagenten. De 63 inzittenden zouden op gruwelijke wijze met hakmessen en bijlen, maar ook door pistoolschoten om het leven zijn gebracht. Volgens het Algerijnse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de berichten niet juist. “Deze krant”, aldus het ministerie over Al-Hayat, “die zich heeft ontwikkeld tot een platform voor criminelen, heeft al verscheidene malen subversieve propaganda gepubliceerd met als enig doel om tegen elke prijs het terrorisme te steunen.” Het ministerie reageerde niet op het bericht in de Algerijnse krant Al-Watan, dat op 15 augustus 17 jonge mannen bij Ain Oussera de keel is doorgesneden door moslim-extremisten. (AP)