Voetbal Duitsland

In de Bundesliga verloor landskampioen Borussia Dortmund zijn openingswedstrijd. Tegenstander Bayer Leverkusen was met 4-2 de sterkste. Bij Dortmund ontbraken de geblesseerde internationals Sammer, Freund en Riedle. Bovendien waren de nieuwelingen Sousa en Schneider niet beschikbaar.

Harry Decheiver heeft in zijn eerste optreden voor SC Freiburg in het nieuwe seizoen opnieuw indruk gemaakt. De voormalige spits van Go Ahead en RKC scoorde twee keer tegen Werder Bremen. Vooral de tweede treffer was bijzonder fraai. Met een volley schoot hij de bal in de bovenhoek. In de tweede helft kreeg Decheiver een publiekswissel.

Bij Schalke'04 stelden de Nederlandse spelers teleur. Youri Mulder en debutant Johan de Kock konden niet voorkomen dat de volksclub met 4-0 verloor bij VfB Stuttgart. Ausputzer De Kock, overgekomen van Roda JC, zag de ene na de andere aanval op zich afkomen. Stuttgart leidde bij rust met 2-0 door goals van Elber en Hagner. Na de pauze hadden Balakov en Bobic succes voor de thuisclub. Midvoor Mulder kreeg geen goede ballen.