Vliegtuig stort neer bij Belgrado

BELGRADO, 19 AUG. Nabij Belgrado is vanochtend een transportvliegtuig van het type Iljoesjin-76 van een in St. Petersburg gevestigde luchtvaartmaatschappij neergestort. De twaalf bemanningsleden zijn om het leven gekomen.

De Iljoesjin stortte om kwart over drie neer op achthonderd meter van de landingsbaan van het vliegveld Surcin, bij een poging van de piloot een noodlanding uit te voeren. Het vliegtuig was bijna drie uur eerder van hetzelfde vliegveld opgestegen, met bestemming Malta. Kort daarna meldde de piloot dat zijn instrumenten het hadden opgegeven en werd het radio-contact met het toestel verbroken. De Iljoesjin bleef urenlang laag boven Belgrado rondcirkelen. Het toestel is waarschijnlijk ontploft toen de piloot trachtte zich van de zijn laatste brandstof te ontdoen. Het wrak brandde binnen enkele minuten uit. Daarbij kwam het tot een reeks hevige explosies.

De politie zette na de ramp het terrein van de ramp af wegens de sterke geur van cordiet, een stof die in munitie wordt gebruikt. (Reuter)