TIME

In mei vorig jaar viel de Amerikaanse acteur Christopher Reeve zó ongelukkig van zijn paard, dat hij bijna volledig verlamd raakte (dwarslaesie). Sindsdien vecht hij op twee fronten: aan zijn eigen herstel èn voor de belangen van lotgenoten.

Zelf wil hij op zijn vijftigste (hij is nu 43) weer kunnen staan en het glas kunnen heffen op iedereen die hem heeft geholpen. En voor andere gehandicapten wendt hij zijn publieke bekendheid - hij speelde onder meer hoofdrollen in de films Superman M en The Remain of the Day - vooral (en met succes) aan voor het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de bestrijding van verlammingen. “We kunnen dwarslaesies genezen als we het maar willen”, zegt Reeve in Time, dat hem uitvoerig portretteert naar aanleiding van zijn medewerking aan de openingsceremonie vorige week van de Paralympics in Atlanta.