Nicolette

Nicolette. Let No One Live Rentfree In Your Heart. (Mercury 532 634)

De Engelse zangeres Nicolette, die het aanstaande weekeinde optreedt op het Lowlands Festival in de Flevopolder, deed voor het eerst van zich horen in 1992 toen ze de cd Now Is Early uitbracht. Twee jaar geleden zong ze mee op Protection van Massive Attack en nu is er dan eindelijk weer een eigen cd verschenen, Let No One Live Rentfree In Your Heart.

Nicolette heeft een kroelende stem die steeds lijkt te weifelen tussen zachtjes zingen en voluit. Als resultaat klinkt haar stem alsof ze barst van ingehouden kracht. De instrumentatie bij deze krullerige, Billie Holiday-achtige frasering is geïnspireerd op de stromingen in de huidige dansmuziek. 'Jungle'-drums, hortend en struikelend maar wel elektronisch, krijgen hier een beetje steun van subtiele accenten van triangel en naar de achtergrond gemixte bassen.

Het vreemde aan deze instrumentatie is dat ze, ondanks de modieuze ritmes, ouderwets klinkt. Het geluid is blikkerig en plat. Nicolette's stem verdient beter.

    • Hester Carvalho