Mercedes praat met Porsche over terreinwagen

De Duitse autoproducent Mercedes praat met Porsche over de mogelijkheden voor de gezamenlijke ontwikkeling van een luxe terreinwagen. Handtekeningen zijn er nog niet gezet en het is ook nog niet duidelijk of het project economisch mogelijk is, zo heeft een woordvoerder van Mercedes laten weten.

De woordvoerder reageerde hiermee op een artikel in het Duitse weekblad Der Spiegel, waarin melding werd gemaakt van de samenwerking. Volgens het blad komt er in 1998 of 1999 een gezamenlijke onderneming voor de bouw van de terreinwagen. Porsche zou op basis van de auto van Mercedes een eigen versie maken met uiterlijke en motorische wijzigingen. De twee autofabrikanten werken al langer samen. Zo hebben ze een gezamenlijk bedrijf voor de vervaardiging van cabrio-daken en heeft Mercedes bij Porsche een van zijn modellen laten produceren. Verder zijn ze gezamenlijk actief bij het leasen van auto's.