Bloedbad in Algerije

KAIRO, 19 AUG. Algerijnse moslim-extremisten die waren vermomd als politiemannen hebben zaterdag op een autoweg ten zuidoosten van Algiers 63 mensen afgeslacht, onder wie vrouwen, kinderen en bejaarden. Dat meldt de in Londen uitkomende Arabische krant Al-Hayat vandaag. De Algerijnse autoriteiten zwijgen.

Volgens getuigen die door Al-Hayat worden aangehaald had een commando van zeker honderd man een versperring opgericht op de weg die de provincies Batna en M'Sila verbindt en daar twee autobussen onderschept. De extremisten controleerden de papieren van de inzittenden, en sneden vervolgens alle inwoners van Batna de keel af. Het zou de bedoeling van de daders zijn een botsing tussen lokale stammen uit te lokken.

De Algerijnse krant El-Watan meldde gisteren dat moslim-extremisten 15 augustus in Ain Oussera, 200 kilometer ten zuiden van Algiers, 17 jonge mannen de keel hebben afgesneden. De slachtoffers hadden geweigerd zich aan de zijde van de rebellen te scharen. (AFP, Reuter)