Beroofd vliegtuig bevatte peseta's

PERPIGNAN, 19 AUG. Het vliegtuig dat vorige week werd beroofd op de landingsbaan van het vliegveld van de Zuid-Franse plaats Perpignan, bevatte twee pakketten met Spaanse peseta-biljetten ter waarde van ongeveer 1,5 miljoen gulden. Volgens de Franse politie, die dit bekendmaakte, werd de roof uitzonderlijk goed voorbereid.

Het vliegtuig werd kort na de landing door gewapende mannen tot stilstand gedwongen. Ze rolden een spandoek uit waarop stond dat de piloten de motoren moesten stoppen en het vrachtruim moesten openen. Om de piloten tot gehoorzaming te dwingen werden enkele schoten gelost. De bankbiljetten waren bestemd voor een Spaanse bank in de streek. De Franse politie tast voorslanog in het duister over de identiteit van de rovers. Het enige spoor is een pistool dat een van de rovers heeft verloren. (AFP)