Aantal containertreinen vanuit Rotterdam groeit

Het aantal containertreinen dat vanuit Rotterdam vaste verbindingen onderhoudt met bestemmingen elders in Europa groeit gestaag. Het aantal shuttle-treinen voor containervervoer dat wekelijks uit Rotterdam vertrekt of daar aankomt is inmiddels gestegen tot boven de 200.

Het spoor heeft momenteel in het containervervoer naar het achterland een aandeel van 15 procent. De nieuwste loot aan dit groeiende netwerk is een containertrein naar Wallonië en Noord-Frankrijk, aldus een bekendmaking van het Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam. Deze trein rijdt vijf keer per week naar Lille en het Waalse Althus. De nieuwe shuttle heeft een capaciteit van 90 containers van 20 voet.

Belangrijke bestemmingen die nu al door geregeld rijdende containertreinen worden aangedaan zijn Praag, Basel, Sopron (Hongarije) en diverse plaatsen in Duitsland en Noord-Italië, waaronder Milaan. Plannen bestaan voor nieuwe shuttles naar onder andere Zuid-Frankrijk, Spanje en Polen.