Strukton aast op Belgisch bouwbedrijf

Strukton, het bouwbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen, aast op onderdelen van de failliete Belgische aannemer Pieters-De Gelder. Het Nederlandse concern is vooral geïnteresseerd in de dochterbedrijven die zich bezighouden met het bouwen van bruggen en tunnels bij spoorverbindingen, de zogeheten “spoorse werken”. Dat heeft een woordvoerster van Strukton gisteren bevestigd.

Zij voegde daar aan toe dat Strukton slechts één van de vele geïnteresseerden voor deze activiteiten is. “Wij zijn één van de kandidaten, maar zeker niet de belangrijkste.” Curator J. Dauwe verklaarde gisteren echter tegenover De Financieel Economische Tijd dat Strukton de enige is waarmee hij verkennende besprekingen voert. Dauwe hoopt dat die op korte termijn resultaat opleveren.

Pieters-De Gelder, goed voor een totale omzet van een kleine 100 miljoen gulden, zal in drie onderdelen worden verkocht. De activiteiten waarop Strukton aast zijn goed voor een jaarlijkse omzet van enkele tientallen miljoenen guldens. Pieters-De Gelder is geen onbekende voor Strukton. Vorig jaar nam het Nederlandse concern de railbouwactiviteiten over van de Belgische onderneming. Bovendien werken beide bedrijven al samen bij diverse projecten.

Strukton behaalde vorig jaar een winst van 14,4 miljoen gulden op een omzet van 599 miljoen gulden. De spoorwegbouwer uit Maarssen had eind vorig jaar 1841 mensen in dienst.