Olano winnaar Ronde Galicië

CAMBRE, 17 AUG. De Spaanse wielrenner Abraham Olano heeft gisteren de Ronde van Galicië op zijn naam gebracht. De wereldkampioen dankt de eindzege aan zijn overwinning in de afsluitende tijdrit over 7,8 kilometer. De Moldaviër Andrei Tsjmil eindigde als tweede in het algemeen klassement, op vijf seconden. De Fransman Laurent Jalabert werd derde op elf seconden. Olano heeft overigens aangekondigd zijn regenboogtrui niet te verdedigen tijdens het WK in Zwitserland.

In de Tour Féminin heeft de Française Jeannie Longo gisteren al haar tegenstandsters uit het wiel gereden. In een tijdrit over 33,4 kilometer was de olympisch kampioene veel sterker dan de Russin Sulfia Zabirova, die met een achterstand van ruim een minuut als twee eindigde. Longo nam de gele leiderstrui over van de Duitse Ina Teutenberg, die eerder op de dag de Nederlandse Yvonne Brunen van de eerste plaats had verdrongen.