In België zijn nog veel kinderen zoek

BRUSSEL, 17 AUG. De Belgische justitie heeft gisteren de aanhouding

verlengd van twee verdachten in de ontvoeringszaak van twee Waalse meisjes die donderdag werden bevrijd. De behandeling van een derde aanhouding, de vrouw van de hoofdverdachte, is tot maandag uitgesteld. Zij ontkent betrokkenheid. Haar man, met wie ze drie kinderen heeft, bevestigt haar onschuld.

Het nieuws over de zaak, die in België veel beroering veroorzaakt, werd gisteren naar buiten gebracht toen de arrestatie van de verdachten en de bevrijding van de vermiste meisjes Laetitia Delhez (14) en Sabine Dardenne (12) bekend werden gemaakt. Laetitia werd sinds enkele dagen vermist, Sabine al sinds eind mei.

De verdachten werden gisteren uitgejouwd toen ze na verhoor van het gerechtshof werden overgebracht naar een gevangenis. Ze zouden behoorlijk meewerken met het onderzoek. Zo hebben ze gezegd de twee meisjes bij de ontvoering te hebben verdoofd met een chemisch middel. De

tieners werden opgesloten in de buurt van Charleroi in een kamertje van een bij drie meter met blinde muren, dat speciaal voor dat doel was gemetseld. Ze werden vaak bedreigd. In de woning van de ontvoerder zijn video's en foto's gevonden maar het is niet duidelijk of de meisjes daar

op staan.

Justitie zei gisteren geen aanwijzingen te hebben dat de zaak verband houdt met andere vermiste kinderen die nooit zijn teruggevonden. België kent een lange lijst verdwenen kinderen. In juni verdween nog een meisje uit het Waalse Moeskroen. Nog altijd hangen er in België posters van de in juni vorig jaar verdwenen acht-jarigen Julie en Mélissa en van twee tieners die in augustus 1995 verdwenen na een hypnoseshow in Oostende. Evenmin zouden er aanwijzingen

zijn dat de gisteren beëindigde ontvoeringszaak onderdeel is van een netwerk.