GESTOOFDE VENKEL MET KAPPERTJES

Voor 2 personen:

2-3 venkelknollen

1 sjalotje

1 teentje knoflook

6 plakjes mager ontbijtspek (facultatief)

2 tomaten

25 gram boter

2 laurierbladeren

1 1/2 deciliter witte wijn

zout, peper

1-2 eetlepels kappertjes

Maak de venkel schoon en snijd de groente in grove stukken. Kook de venkel vijftien minuten. Pel en snipper het sjalotje en de knooflook. Snijd het spek en de tomaten in stukjes. Verhit de boter en bak daarin de stukjes spek, als u dat gebruikt, lichtbruin. Voeg snippers ui en knoflook toe en fruit deze twee minuten. Laat vervolgens de stukjes tomaat even meepruttelen. Schep de afgegoten venkel door het tomatenmengsel, doe er de laurierbladeren en de wijn bij. Met een deksel

op de pan een kwartier zachtjes laten stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi er de kappertjes over. Past goed bij vis.

    • Annelène van Eijndhoven