Aanklager klaar in proces Tadic

DEN HAAG, 17 AUG. In het proces tegen de Bosnische Serviër Dusko Tadic voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië, is het verhoor van getuigen die door de aanklager zijn opgeroepen afgerond.

Op 10 september begint de verdediging met het verhoor van getuigen à décharge. De verdediging zal bij de rechters aandringen een aantal aanklachten tegen Tadic in te trekken wegens onvoldoende bewijs. Een fors aantal getuigen hebben Tadic wel gezien in de gevangenkampen die door de Bosnische Serviërs in onder

meer Noord-Oost Bosnië waren ingericht voor moslims, maar hebben hem niet alle misdaden zien plegen waarvan hij beschuldigd wordt. De verdediging zal aan de hand van getuigen trachten aan te tonen dat Tadic niet in de kampen was en voor een andere persoon wordt aangezien. (AP)