Manaus verkoopt belang in Wereld op Wielen/Carros

Manaus verkoopt haar 20-procents-belang in Wereld op Wielen Productions bv en Carros Magazine bv aan directeur/uitgever F.N. Kloppert. Wereld op Wielen is in Nederland marktleider op het gebied van sponsored magazines voor met name de autobranche. Carros is een tweemaandelijks tijdschrift gericht op het hogere segment onder de autoliefhebbers. De gecombineerde onderneming Wereld op Wielen/Carros heeft een omzet van circa 12 miljoen en is winstgevend.

De nieuwe eigenaar wil Wereld op Wielen en Carros verder uitbreiden en andere aan tijdschriften gerelateerde activiteiten toevoegen. Een eerste aanzet hiertoe werd begin dit jaar gegeven met de overname van het tijdschrift Esquire. Manaus heeft op de verkoop van Wereld op Wielen/Carros een “substantiële” boekwinst behaald, die grotendeels zal worden geïnvesteerd in de snel groeiende media-activiteiten van de groep. Manaus is tevens actief in telecommunicatie (Delta InVo, Mtel), dienstverlening (Palthe) en voedingsmiddelen (Rutte, Jaffa).