KNVB wil contract met NOS-radio

HILVERSUM, 16 AUG. Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB wil een contract voor radiorechten sluiten met de NOS. Dat staat in een voorstel dat vertrouwelijk aan de clubs is toegezonden. De algemene vergadering betaald voetbal beslist zondag over de radiorechten.

Het gaat om een contract voor drie jaar. Net als in het verleden mag het NOS-programma Langs de Lijn volgens de overeenkomst zonder beperking flitsen uitzenden van wedstrijden waarvan de KNVB de rechten heeft. Over het voorstel en de inhoud van het contract willen KNVB noch NOS iets naar buiten brengen.

Als de vergadering akkoord gaat zal de NOS voor het eerst in de geschiedenis gaan betalen voor het recht om wedstrijden via de radio uit te zenden. Het bedrag dat de NOS tot 30 juni betaalde, betrof een gecombineerde som voor radio en televisie. De televisierechten verkocht de KNVB eerder dit jaar aan Sport7.