INKTVISRINGEN

Om af te kicken na een week hard werken een gerecht met inktvisringen, dat in recordtijd kan worden bereid. Te lang gebakken ringen worden namelijk taai.

750 gram inktvisringen

4 vleestomaten

1 rode paprika

1 ui

2 tenen knoflook

1 groen pepertje

1 bosje kervel

olijfolie

2 glazen droge witte wijn

zout

Bak de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook in olie op een vrij laag vuur. Voeg de gepelde en in plakken gesneden tomaten, de in ringen gesneden paprika (zonder zaadlijsten), het in ringen gesneden pepertje, een beetje zout en de witte wijn toe. Laat alles tien minuten zachtjes sudderen. Draai het vuur hoger en doe de inktvisringen in de pan. Laat deze enkele minuten meebakken. Roer op het laatste moment fijngehakte kervel door dit gerecht.

    • Anne Scheepmaker