Attractieparken deze zomer enorm populair

De gematigde temperaturen van deze zomer zorgen ervoor dat de attractieparken een enorme stroom bezoekers te verwerken krijgen. De tropische zomers van 1994 en 1995 nodigden nauwelijks uit tot grote activiteit, maar het weertype van de afgelopen periode leidt ertoe dat “het dagje uit” enorm populair is.

Diverse attractieparken zagen hun bezoekersaantal in juli verdubbelen en bij andere waren er stijgingen tot 25 procent. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Club van Elf, de belangenorganisatie van de grootste pretparken. De Efteling en het vernieuwde Madurodam verkochten in juli tweemaal zoveel kaartjes als vorig jaar. Hetzelfde geldt voor het avonturenpark Hellendoorn. Burgers' Zoo in Arnhem zag in één maand nog nooit zoveel bezoekers als in juli. Het Land van Ooit in Drunen, Duinrell in Wassenaar, Madame Tussaud in Amsterdam en het Noorder Dierenpark in Emmen zagen hun aantallen bezoekers met percentages tussen de 10 en 25 stijgen.