Verloren film met Stones vertoond

LOS ANGELES, 15 AUG. Een 27 jaar oude film over de Rolling Stones zal voor het eerst worden vertoond tijdens het New York Film Festival, op 12 en 13 oktober. Dat heeft de organisatie van het festival gisteren bekend gemaakt.

The Rolling Stones Rock and Roll Circus is een concertfilm waarin The Stones samen met gasten als John Lennon en The Who optreden. De film werd in 1968 in twee dagen opgenomen en was bedoeld als een televisiespektakel. De musici delen het podium met acrobaten, wilde dieren, clowns en dwergen. Toen de film klaar was wilden The Stones hem echter niet uitbrengen, omdat zij hun optreden daarin inferieur achtten aan dat van The Who.

Nu hebben de bandleden en de voormalige manager van de band Allen Klein overeenstemming bereikt over vertoning. Tijdens de film spelen The Rolling Stones zes nummers, waaronder Jumpin' Jack Flash, Sympathy for the devil en You can't always get what you want. (Reuter)