Team van regisseurs in Salzburg

SALZBURG, 15 AUG. Gerard Mortier, de artistiek leider van de Salzburger Festspiele, wil een team van regisseurs formeren voor de toneel- en operavoorstellingen. Guy Mortier, directeur van de Festspiele, zei dit gisteren na de aankondiging van het vertrek volgend jaar van de Duitse regisseur Peter Stein. Stein was de afgelopen jaren theaterprogrammeur van de Festspiele.

Mortier noemt de Amerikaan Peter Sellars, de Zwitsers Christoph Marthaler en Stefan Bachmann en de Engelse Deborah Warner. Mortier wil dat Stein niet wordt opgevolgd door een regisseur of een acteur, maar door een ervaren organisator. Behalve relatief goedkope voorstellingen wil Mortier ook produkties laten opvoeren van sterregisseurs als Peter Zadek, Claus Peymann en Jürgen Flimm. Ook moet er op de Salzburger Festspiele meer aandacht komen voor dans, mogelijk met de choreograaf William Forsythe. (AFP)