Sunday Travel vraagt faillissement aan

Reisorganisator Sunday Travel in Eindhoven vraagt faillissement aan. Het garantiefonds reisgelden heeft de verplichtingen van de touroperator overgenomen. Dit heeft de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) meegedeeld.

Sunday Travel organiseerde voornamelijk reizen naar Turkije en verkocht zijn reizen zonder tussenkomst van reisbureaus aan de consument. Op dit moment zijn ongeveer 120 reizigers in Turkije, vijftien op Malta en vijftien passagiers in Londen.

Het garantiefonds is druk bezig ervoor te zorgen dat deze mensen hun vakantie ongestoord kunnen voortzetten. In Turkije leidde het dreigend faillissement van Sunday Travel even tot problemen tussen vakantiegangers en hoteliers die hun geld niet hadden ontvangen. Onder dreiging dat zij de paspoorten zouden vasthouden eisten de hoteliers betaling door hun gasten. De Nederlandse consul in Izmir heeft de boze hoteliers duidelijk kunnen maken dat zij hun geld van het garantiefonds krijgen.

Klanten die een reis hadden geboekt en vooruit hadden betaald, hebben van het garantiefonds de toezegging gekregen dat zij hun geld terugkrijgen. Er worden geen nieuwe reizen meer uitgevoerd.