Krajicek 'op klompen' langs Jensen

NEW HAVEN, 15 AUG. Richard Krajicek is gisteren in de tweede ronde van het tennistoernooi van New Haven op het nippertje ontsnapt aan uitschakeling.

In drie sets en ruim twee uur kreeg de Wimbledon-winnaar invitatiespeler Luke Jensen uiteindelijk op de knieën: 6-3, 6-7 en 7-6. “Het leek wel of ik op klompen speelde, zó moeilijk bewoog ik over de baan”, verzuchtte Krajicek, vorig jaar finalist in Connecticut. Jensen, de nummer 338 van de wereldranglijst, gaf zich pas in de tie-break van de laatste set gewonnen. De Amerikaanse showman, die het publiek met wilde armbewegingen herhaaldelijk opzweepte, volleerde plotseling slecht en was daardoor snel kansloos (7-2).

Ook Jan Siemerink bereikte de derde ronde. De als tiende geplaatste Nederlander versloeg de Australiër Sandon Stolle in twee sets: 7-5 6-2.