Foto: Zomer, 1930

De drie meisjes op het strand van Zandvoort dragen hetzelfde kapsel. Het hoort bij de jurkjes met verlaagde taille die toen in de mode waren. Het kapsel is in de jaren tachtig even teruggeweest. De jurkjes niet, die worden nog steeds met de charleston geassocieerd. De tent waar de dames uit komen is van vóór het lichtgewicht-tijdperk.

Hij kan het beste met de auto vervoerd worden. Oostvoorne heeft nog als enige gemeente in Nederland een strand waar auto's op mogen. Waarschijnlijk wordt het strand binnenkort natuurgebied. De Kampeerkampioen gaf indertijd goede raad aan auto-kampeerders: “Denk niet, dat omvang en gewicht van de tent voor u geen rol spelen. Een autokoffer is niet elastisch en vooral als er ook dames van de partij zijn, zal het u moeite genoeg kosten om alles vakkundig in te pakken.” Dat lezers toen zeer oplettend waren blijkt uit een ingezonden brief naar de Autokampioen: “Alvorens ik mijn auto start, loop ik er een keer of drie omheen, concentreer me heel goed op hetgeen ik van plan ben te gaan doen.”, In het jaar 1938 vielen in het verkeer 740 doden. Er waren in dat jaar 94.000 auto's op de weg. In 1995 kwamen 1.300 verkeersdeelnemers om het leven, terwijl het wagenpark was gegroeid tot bijna zes miljoen auto's.

(Foto Spaarnestad fotoarchief)