Commissaris stapt op bij Van der Giessen

D. van Dordt is opgestapt als commissaris bij scheepsbouwer Van der Giessen- de Noord. Het vertrek van Van Dordt volgt twee weken nadat ook bestuursvoorzitter ir. J Marsal te kennen had gegegeven dat hij Van der Giessen zal verlaten. Marsal stapt over naar drukkerij Senefelder Groep in Purmerend.

Zijn functie bij Van der Giessen zal per 1 september tijdelijk worden waargenomen door J. van Rijn. Om die reden zal Van Rijn aftreden als voorzitter van de raad van commissarissen bij de scheepsbouwer.

Van Dordt stapt volgens een woordvoerder van Van der Giessen op “om persoonlijke redenen”. Marsal “omdat hij blijkbaar een betere baan kan krijgen.” Volgens de woordvoerder staan beide mutaties los van elkaar en moet geen verband worden gezocht tussen het vertrek van toezichthouder Van Dordt en bestuurder Marsal en de teruglopende resultaten van het bedrijf. Van der Giessen-de Noord maakte gisteren over de de eerste helft van dit jaar een netto winst bekend van 5,4 miljoen gulden, 2,1 miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor geheel 1996 verwacht Van der Giessen-de Noord een halvering van de winst van 1995, die toen uitkwam op 15,9 miljoen. De werf, waar momenteel nog 650 mensen werken, is de komende 12 maanden volledig bezet. Dat de winst dit jaar lager uitkomt, wordt volgens het bedrijf veroorzaakt door de afleverdata van de schepen. Dit jaar slechts één, tegen drie in 1995.