BASF verkoopt twee dochterbedrijven

Het Duitse chemieconcern BASF ontdoet zich van twee dochterbedrijven op de terreinen magneetbanden en zoutproduktie. Dat heeft het concern vandaag bekendgemaakt. Het gaat om ondernemingen met in totaal ruim 11.000 werknemers en een gezamenlijke jaaromzet van 3,4 miljard mark (3,8 miljard).

BASF Magnetics komt per 1 januari in handen van het Turkse bedrijf RAKS Holding. Over de verkoop van een meerderheidsbelang van 51 procent in Kali und Salz zijn onderhandelingen gaande met het Canadese bedrijf Potash Corporation of Saskatchewan (PCS).

BASF Magnetics maakt banden voor de audio- en videosector en de datatechniek. Het bedrijf heeft bijna 2000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van een kleine 1,3 miljard mark (1,45 miljard). De koper RAKS maakt consumentenelektronica, audio- en videocassettes, cd's en cd-roms. Het Turkse bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van omgerekend 450 miljoen en ziet die met de acquisitie dus verviervoudigen.

Kali und Salz telt 9200 werknemers en is goed voor een jaaromzet van 2,1 miljard mark (2,35 miljard).