Arie Schippers

Arena in Aanbouw, 14 t/m 25 aug., woe t/m zo 14.00 - 18.00 u.

De opening van de Amsterdam Arena kan aan geen Nederlander meer voorbij zijn gegaan. De architectuur, de catering, de opening van het dak en de marmeren massagetafel (alléén voor Ajaxspelers!) kwamen in talloze publikaties aan de orde. Toch bedacht schilder Arie Schippers nog een oorspronkelijke wijze om het bouwwerk te belichten. De kunstenaar legde in de zomer en herfst van 1995 in 26 schilderijen de verrijzenis van de Arena vast. Schippers raakte onder de indruk van de “ongebruikelijke constructie” die zich tijdens de bouw openbaarde en “dynamische complexiteit” van de architectuur. Telkens keerde hij naar het bouwwerk terug om ter plaatse een werk te maken waarin niet alleen de vorderingen, maar ook de weersomstandigheden en Schippers' eigen begrip van de voltooiing op die dag werden vastgelegd.

Negen Arena-schilderijen van Schippers zijn onlangs in kaartvorm uitgebracht, de volledige serie schilderijen zijn te zien in de Artotheek van de Westergasfabriek te Amsterdam.