Vrouw bekent moord op driejarige Robin

BREDA, 14 AUG. De 27-jarige Trudy J., overbuurvrouw van de vermoorde Robin Bogers, heeft dit weekeinde de moord op de driejarige peuter bekend. De Bredase rechtbank gelastte vanochtend een psychiatrisch onderzoek. De overige verdachten zijn in de loop van de ochtend vrijgelaten.

De Bredase officier van justitie G. Bouwman liet vanochtend weten dat justitie geloof hecht aan de nieuwe verklaring van Trudy J. op grond van details die de vrouw sinds zaterdag verstrekt over de wijze waarop ze Robin Bogers om het leven heeft gebracht en het lijkje heeft laten verdwijnen. Volgens de raadsman van de vrouw, M. Schönfeld, heeft zijn cliënte de peuter gewurgd. “De reden weet ze nog niet. Robin heeft iets gedaan of gezegd dat haar in verwarring bracht.” Daarna zou ze het lijkje met het huisvuil in een vuilcontainer hebben meegegeven. Een schoentje en delen van het voetje van Robin Bogers werden later op een vuilnisbelt bij Zevenbergen gevonden.Trudy J. heeft al meerdere verklaringen afgelegd. Op grond van daarvan en van telefoontaps heeft de politie in deze zaak acht aahoudingen verricht. Justitie verdenkt de vier nog vastzittende verdachten nu niet langer van medeplichtigheid aan moord. Of anderen Trudy J. hebben geholpen met het laten verdwijnen van het lijkje, wordt nog onderzocht.

Robin Bogers uit Breda verdween op 24 april. Die dag had ze haar overbuurvrouw Trudy J. bezocht, waar ze pannenkoeken zou eten. Robin was bevriend geweest met Trudy's 3-jarige zoontje Nicky, die in december kort na een bezoek aan het gezin Bogers was overleden.

De rechtzaak tegen Trudy J. wordt aangehouden tot 31 oktober. Officier van justitie Bouwman zei vanochtend evenwel te verwachten dat het psychiatrisch onderzoek meer tijd zal vergen.