President steunt kandidatuur Rio

BRASILIA, 14 AUG. De Braziliaanse president Fernando Cardoso steunt de kandidatuur van Rio de Janeiro voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2004. Hij zei in een vraaggesprek voor de radio dat de stad “alles heeft om de Spelen tot een succes te maken”.

Cardoso noemde de poging de Spelen binnen te halen meer dan alleen een olympisch project. “Het is ook een onderwijsproject en goed voor de gezondheid van het land. In plaats van te vluchten in de drugs willen jongeren achter een bal aanrennen en kampioen worden.”

De stad wil 6,8 miljard gulden uitgeven voor het verbeteren van de infrastructuur en het saneren van de Guanabara-baai, waar het olympisch dorp moet komen. Ex-voetballer Pele, minister van Sport, beschouwt Rome, Istanbul, Kaapstad en Lille als de belangrijkste concurrenten. De andere gegadigden zijn: Buenos Aires, Stockholm, Sevilla, Athene, Sint Petersburg en San Juan. Volgend jaar maart blijven vier kandidaatsteden over. In september volgt de definitieve toewijzing.