Overname door Duits Münchener van 5,5 mld

MÜNCHEN, 14 AUG. Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft, de grootste herverzekeraar ter wereld, neemt voor 3,3 miljard dollar (5,5 miljard gulden) de Amerikaanse branchegenoot American Re over. De Duitsers hebben een akkoord bereikt over een bod van 65 dollar per aandeel met de directie van American Re en de meerderheidsaandeelhouder, investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts.

De acquisitie betekent een aanzienlijke versterking van de positie van Münchener in de Verenigde Staten, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. American Re heeft een premie-inkomen van 2,6 miljard dollar en bezit in de VS een marktaandeel van 10 procent op het gebied van herverzekeren, het verzekeren van verzekeringen. Het premie-inkomen van Münchener stijgt door de aankoop tot 37 miljard mark.

De Duitse verzekeringsgiganten Allianz en Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft, verbonden door wederzijdse deelnemingen van 25 procent, hebben vorige maand een belangenruil ter waarde van miljarden aangekondigd. Allianz vervult daarmee voorwaarden die de Europese en de Duitse kartelautoriteiten in 1994 stelden aan goedkeuring van een reeks acquisities. (ANP)